Ми для вас працюємо цілодобово всі дні тижня: 24/7

Страхова компанія
«ЕКСПО СТРАХУВАННЯ»

Щодня і цілодобово широкий спектр страхових послуг та обслуговування найвищого класу

СК «ЕКСПО СТРАХУВАННЯ» підбила фінансові підсумки за перше півріччя 2018 року

Дирекція СК «ЕКСПО СТРАХУВАННЯ» підбила підсумки діяльності Страхової компанії за перше півріччя поточного року. Ґрунтуючись на аналізі звітних даних СК «ЕКСПО СТРАХУВАННЯ», цей період можна характеризувати як найуспішніший за всіма категоріями фінансових показників.

Основні фінансові показники нашої компанії за 6 місяців 2018 р. не тільки підтверджують виконання, а за деякими параметрами і перевиконання закладених бюджетних показників, але також значно перевищують всі показники аналогічного періоду минулого року. За 6 місяців поточного року наша Компанія зібрала понад 20,5 млн грн страхових платежів. Тут хочеться відзначити дуже суттєве зростання показника страхових платежів - понад 51,6% або на 7 млн грн в порівнянні з такими ж даними аналогічного періоду минулого року. Відповідно, збільшилася також сума страхових виплат - в 2,26 рази в порівнянні з аналогічним минулим періодом. Рівень страхових виплат за звітний період (Коефіцієнт збитковості) склав 8,57%, що значно перевищує торішній показник 5,7%.

Характерним і приємним для нас є, також, такий якісний показник діяльності як високий коефіцієнт пролонгації Договорів - більше, ніж 90%, що свідчить про лояльність і довіру наших клієнтів. Всього укладено понад 6,2 тис. договорів страхування.

Структура страхового портфеля компанії практично не змінилася. Близько 57% займають авіаційні ризики, 13% добровільне медичне страхування, 12% страхування «ядерних ризиків (як по відповідальності ядерних операторів, так і з майнових ризиків при страхуванні атомних блоків та перевезень ядерного палива), 10% автотранспортне страхування КАСКО, більше 4% туристичне страхування виїжджаючих за кордон, 2% це майнове страхування і по 1% страхування відповідальності і страхування вантажів.

Страховий Портфель СК «ЕКСПО СТРАХУВАННЯ»

У структурі страхових виплат переважають виплати клієнтам по автотранспортному КАСКО - 60%, потім, близько 35% з добровільного медичного страхування, 3% виплати медичних витрат за полісами туристичного страхування і 2% з авіаційних ризиків.

Активи СК збільшилися на 7,98 млн грн в порівнянні з аналогічним показником минулого 2017 року і становлять на звітну дату понад 70 млн грн. Компанією сформовані рекордні в її історії страхові резерви в розмірі 19,89 млн грн. За цим показником характерне зростання на 74% або в відносних цифрах на 8,47 млн грн в порівнянні зі сформованими резервами першого півріччя 2017 року. Всі резерви, вірніше найбільшу її частину, компанія тримає в низькоризикових банках (це державні банки і міжнародні банки з високими рейтингами) і державних облігаціях внутрішньої позики (ОВДП).

Дохід від інвестиційної діяльності за перше півріччя становить понад 781 тис. грн, Що більше, ніж в півтора рази минулорічного аналогічного показника. Даний дохід сформований в результаті отримання відсотків за депозитами, розміщеними в високорейтингових банках України, а також за операціями з державними цінними паперами (ОВДП). Позитивний фінансовий результат діяльності Страхової компанії до оподаткування склав 695 тис. грн.

Підсумки

Підсумки

Підсумки

Підсумки

У звітному періоді наша Компанія брала активну участь в рамках роботи Асоціації «Страховий бізнес» по розробці нових нормативних документів спрямованих на розвиток страхового ринку України. Наприклад, це участь в робочій групі з розгляду питання боротьби з дискримінаційними вимогами, які використовують Замовники торгів в тендерах, в тому числі при закупівлі послуг з обов'язкового авіаційного страхування цивільної авіації. Ці Методичні рекомендації з розробки вимог до тендерних пропозицій учасників при закупівлі послуг з обов'язкового авіаційного страхування цивільної авіації (далі - Рекомендації) розроблені з метою уникнення вимог, що обмежують конкуренцію та які призводять до дискримінації учасників процедур закупівель послуг з обов'язкового авіаційного страхування цивільної авіації. Всі вимоги до учасників торгів повинні чітко базуватися на нормах Закону України «Про державні закупівлі» № 922-VIII від 25 грудня 2015 року, Закону України «Про страхування» №85 / 96-ВР від 7 березня 1996 року, Постанови КМУ «Про затвердження порядку і правил здійснення обов'язкового авіаційного страхування цивільної авіації »№ 676 від 6 вересня 2017 року. Напрацьовані пропозиції і зауваження спрямовані в письмовому вигляді на адресу Нацкомфінпослуг для узагальнення з метою здійснення якісної підготовки зазначених вище Методичних рекомендацій. Хоча ці рекомендації використовуються замовниками, які здійснюють закупівлі відповідно до вимог Постанови КМУ «Про затвердження Порядку і правил здійснення обов'язкового авіаційного страхування цивільної авіації», члени Асоціації «Страховий бізнес» вважають, що такі вимоги до Замовникам торгів щодо запобігання використанню дискримінаційних вимог повинні стосуватися всіх видів страхування.

На початку цього року Інститут аналізу ризиків підвищив рейтинг СК «ЕКСПО СТРАХУВАННЯ» до рівня uaBB +. Цей рейтинг був присвоєний на основі фінансової звітності за 2015 - 2017 роки, а також внутрішньої інформації, наданої під час рейтингового процесу. Нам приємно повідомити, що наша Компанія та в звітному періоді підтвердила свій високий рейтинг на рівні uaBB + за підсумками роботи першого кварталу.

З метою розширення діяльності та урахуванням планового розвитку «СК «ЕКСПО СТРАХУВАННЯ», збільшення активних продажів класичних видів страхування (майнове страхування, КАСКО, медичне страхування, страхування вантажів та професійної відповідальності) і розвитку страхування морських ризиків (страхування морських і річкових суден, страхування відповідальності судновласника, страхування цивільної відповідальності судноремонтних підприємств, страхування судів в будівництві, страхування маломірних суден (яхт)), планів по впровадженню страхування сільськогосподарських ризиків, страхування кібер-ризиків і т.д., виникла необхідність в більш системною і якісній роботі з продажу страхових продуктів Компанії, забезпечення виконання планових бюджетних показників і високого рівня обслуговування клієнтів в СК «ЕКСПО СТРАХУВАННЯ». В результаті вищевикладеного відбулися певні структурні зміни, а саме - створено в складі Дирекції Компанії новий структурний спеціалізований підрозділ - Відділ страхування, основними завданнями якого визначено: організація ефективної роботи з питань продажу страхових продуктів клієнтам Компанії; розширення співпраці з існуючими партнерами, агентами і клієнтами серед представників юридичних та фізичних осіб; активний пошук і залучення нових клієнтів, підготовка пропозицій, проведення презентацій, зустрічей, переговорів з клієнтами та партнерами; розвиток різних каналів продажів страхових продуктів, як традиційних для класичного ринку страхування, так і більш сучасних (інтернет продажу); розробка і впровадження нових програм страхування, модернізація існуючих програм (страхових продуктів) з різних видів страхування; забезпечення високого рівня обслуговування страхувальників з метою збереження їх як клієнтів і розвитку клієнтської бази компанії.

Наша компанія також активно працює зі страхування ядерних ризиків в рамках Ядерного страхового пулу. Навесні цього року пройшло звітно-виборні збори членів ЯСП. Відповідно до Статуту, органи ЯСП обираються терміном на 2 роки. Одним з питань зборів було обрання Голови ЯСП і нового складу одного з вищих органів його управління - Ради ЯСП, який керує справами Пула в період між зборами його членів, Ревізійної комісії та Постійних комітетів ЯСП. Представники СК «ЕКСПО СТРАХУВАННЯ» були підтримані учасниками пулу в черговий раз. На зборах переважною більшістю голосів прийнято рішення про включення Директора СК «ЕКСПО СТРАХУВАННЯ» Іванціва А.Є. до нового складу Ради Ядерного страхового пулу України та окремим голосуванням його обрали заступником Голови Ради ЯСП, а Перший заступник Директора Дячук С.П. знову очолила Фінансовий комітет ЯСП.

Також Компанія не забувала і про соціально громадській роботі. Наша страхова компанія навесні цього року прийняла рішення другий рік поспіль стати співорганізатором і спонсором Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Страхова справа» серед студентів вищих навчальних закладів, яка проходить під егідою Міністерства освіти і науки України та Тернопільського національного економічного університету. Користуючись нагодою і запрошенням на цей захід, Директор СК «ЕКСПО СТРАХУВАННЯ» Анатолій Іванців виступив перед учасниками Олімпіади і співробітниками кафедри фінансів суб'єктів господарювання і страхування з відкритою лекцією на тему «Українське перестрахування. Можливість і вигоди об'єднання ». Фінансова допомога, надана нашою компанією для забезпечення організації, проведення та друку матеріалів Олімпіади, на нашу думку, є приємним внеском у зростання якості майбутнього страхового ринку України.

Погода у Києві

Погода

Курс валют

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Конвертер валют

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua