Ми для вас працюємо цілодобово всі дні тижня: 24/7

Страхова компанія
«ЕКСПО СТРАХУВАННЯ»

Щодня і цілодобово широкий спектр страхових послуг та обслуговування найвищого класу

Наш девіз ЗАВЖДИ РАЗОМ!

СК «ЕКСПО СТРАХУВАННЯ»: Наш девіз - ЗАВЖДИ РАЗОМ!
або короткий аналіз трьох минулих років

Девіз нашої компанії, або як тепер модно говорити наш «слоган» - «ЗАВЖДИ РАЗОМ!» Начебто легко вимовляється і красиво звучить, але, якщо цей девіз поставити головним філософським фактором в діяльності страхової компанії – це дуже нелегке завдання. Адже сфера його впливу це і взаємовідносини з клієнтами, партнерами, засновниками, це і побудова злагодженої командної роботи. «ЗАВЖДИ РАЗОМ» – це бути поруч з клієнтом не тільки в момент оплати страхового платежу, а в той момент, коли він потребує нас, коли у нього щось сталося і ми, як його фінансовий гарант, компенсуємо йому його збитки, що настали внаслідок страхової події.

Це бути поруч у наступному році і через рік і т. д. тобто - Завжди! Ми хочемо, щоб наш клієнт не думав, де йому страхувати ризики. Щоб у нього в підсвідомості завжди була відповідь на це питання - в СК «ЕКСПО СТРАХУВАННЯ». «ЗАВЖДИ РАЗОМ» – це не тільки відносини компанії з клієнтом. Це також і командна робота. Співробітники нашої компанії не тільки багато років знайомі, але і відмінно розуміють один одного. Адже взаємна підтримка і взаємовиручка – це теж втілення нашого девізу «ЗАВЖДИ РАЗОМ» у щоденній і рутинній роботі. «ЗАВЖДИ РАЗОМ» - це і взаємовідносини із засновниками страхової компанії, їх розуміння всіх бізнес-процесів страхової діяльності, адекватне розуміння ризиків, яким піддається страхова компанія і їх підтримка, а це дуже важливе питання, особливо в такий кризовий час. Набагато легше працювати, коли ти відчуваєш за спиною підтримку акціонера або засновника. Як говориться: «Ми прийшли надовго і всерйоз», у нас амбітні плани і хочемо, щоб це гасло було основоположним у нас назавжди.

Нашій страховій компанії вже 10 років. Раніше це була нікому невідома, маленька, «кептивна» банківська страхова компанія. Я, разом з командою прийшов у цей проект зовсім недавно – всього лише 3 роки тому. Це був - 2013 рік. Якраз в цей час проходили в країні історичні події – «Майдан 2» або Революція Гідності. До слова сказати, не саме вдалий час для початку діяльності. Економіка різко пішла вниз. Почав падати ВВП країни, зросла інфляція, курс долара злетів і сильно знизилася купівельна спроможність. Однак ми не втрачали оптимізму і вірили в себе і в наш професіоналізм. Незважаючи на кризовий період, нам вдалося досягти на мій погляд дуже навіть непоганих результатів.

Першим ділом, як тільки ми прийшли в СК «ЕКСПО СТРАХУВАННЯ», прийняли чіткі коротко - і довгострокові стратегічні програми розвитку страхової компанії. В їх основі лежить розширення мережі представництв Страхової компанії на всій території України, розширення страхового портфеля компанії – отримання як мінімум 9 нових ліцензій на страхування, збільшення Статутного капіталу, формування додаткового гарантійного фонду, зміна структури компанії, впровадження сучасного програмного забезпечення, модернізація програми обліку 1С-8 з максимально повним функціоналом для складання офіційної та управлінської звітності, системою бюджетних процесів і якісним фінансовим аналізом, впровадження якісної системи фінансової безпеки бізнесу, перестрахування прийнятих ризиків із залученням міжнародних компаній/брокерів на основі облігаторних Договорів і т.п.

Далі, з метою якісного та зручного обслуговування своїх клієнтів, переїхали в новий, сучасний офіс. Компанією також було прийнято рішення про відкриття кількох Центрів продажів, а також створення агентської і філіальної мережі в різних регіонах України. Зараз у компанії відкрито 5-ть Регіональних Центрів у Чернівцях, Миколаєві, Луцьку, Кривому Розі та 3 (три) Центру продажів у Львові, Обухові та Василькові. Протягом трьох наступних років планується відкриття Регіональних Центрів ще в 10-ти обласних центрах. У Компанії майже відразу провели «ребрендинг» компанії, затвердили новий логотип і слоган, створили зручний для клієнта сайт Компанії, з можливістю швидкого оформлення страхових продуктів, прийняли нові правила корпоративної етики і нові принципи позиціонування компанії на ринку і т. д.

Незабаром, на зборах засновників, що прийняли рішення удвічі збільшити статутний капітал: з 10-ти до 20 млн. грн. Сформували додатковий до страхових резервний фонд у розмірі 4 млн. грн. Дане рішення щодо збільшення статутного капіталу і формування додаткового резервного фонду стало ще одним кроком у реалізації виконання нової стратегії розвитку Компанії. Це дозволило зміцнити позиції страхової компанії на ринку, розширити обсяг наданих послуг та підвищити фінансову платоспроможність, а також додало клієнтам Компанії ще більшої впевненості в нашій надійної страхової захисту.

З метою ефективного, цілодобового і зручного обслуговування своїх клієнтів, надання консультацій по страхуванню та оперативної організації допомоги при настанні страхових випадків, СК «ЕКСПО СТРАХУВАННЯ» уклала Договори з авторитетними ассистуючими компаніями по туристичному, медичному і автотранспортному страхуванню, в яких діють цілодобові консультативно-диспетчерські центри і працюють кваліфіковані спеціалісти зі страхування, лікарі-координатори та фахівці технічного ассистансу.

У планах розвитку компанії також стояло завдання розширити спектр страхових послуг. На момент нашого приходу в компанію у неї було всього лише 11 ліцензій. За короткий період часу отримали ще 4 ліцензії: медичне страхування, добровільне страхування цивільної відповідальності власників наземного транспорту (включаючи відповідальність перевізника), обов'язкове авіаційне страхування та страхування цивільної відповідальності оператора ядерної установки за ядерну шкоду, яка може бути заподіяна внаслідок ядерного інциденту.

Трохи пізніше подали заявку на вступ в Ядерний страховий пул України та 21 листопада 2014 року на загальних зборах членів об'єднання страховиків України "Ядерний страховий пул" було прийнято рішення про прийом нашої СК "ЕКСПО СТРАХУВАННЯ" в члени Пулу. Зараз наша компанія представлена в Раді Пулу і Фінансовому комітеті Пулу.

Далі відбулися закономірні з точки зору розвитку страхової компанії структурні зміни в СК «ЕКСПО СТРАХУВАННЯ». Враховуючи цілком обґрунтовані і раніше плановані темпи зростання страхової компанії, виникла потреба у більш вузькому професійному функціонуванні системи продажів, а також розвитку та регіональної агентської мережі. Страхова компанія підійшла до рубежу переходу до більш якісних управлінських процесів. Беручи до уваги збільшення кількості ліцензій на добровільне та обов'язкове страхування, розширення продуктової лінійки і сегментів своїх послуг, керівництвом Страхової компанії прийнято рішення про створення спеціалізованого структурного підрозділу для продажу страхових продуктів - Департаменту страхування та Департаменту авіаційного страхування. У 2014 році СК «ЕКСПО СТРАХУВАННЯ» вийшла на ринок добровільного медичного страхування. Був створений Департамент медичного страхування, у складі якого, крім відділів медичного страхування і врегулювання збитків планується також відкриття цілодобово працючого Контакт-Центру.

Паралельно з ростом бізнесу розвивали програми співпраці як з великими та відомими міжнародними брокерами та перестраховиками, так і з українськими компаніями.

У минулому році нами отримано ще 4 нові ліцензії. Таким чином, на даний момент наша компанія надає послуги маючи 19 ліцензій, з яких 15 по добровільним і 4 по обов'язковим видам страхування. В цьому році плануємо активно зайнятися новим видом страхування - страхування сільськогосподарських ризиків.

Зараз в компанії закінчена робота щодо суттєвої модернізації IT напрямку, впровадження та перехід на більш сучасну програму обліку 1С-8. У даний момент відбуваються її удосконалення та адаптація під конкретні потреби нашого страхового портфеля і потреби управлінського обліку.

У другій половині 2016 року наша Страхова компанія почала активно працювати в системі Прозорро по страхуванню ризиків державних і бюджетних організацій. Ми брали участь у більш ніж 50-ти торгах, з яких перемогли у 15-ти. Таким чином, у нас з'явилися такі нові клієнти як: Міністерство юстиції України, КП Центр первинної медико-санітарної допомоги Печерського р-ну м. Києва, Держпідприємство адміністрація морських портів України (Адміністрація Херсонського морського порту), Аеропорту «Жуляни», Київський Метрополітен, Львівська залізниця і т.д. Сподіваємося, що в наступному році кількість таких клієнтів збільшиться, враховуючи наш накопичений досвід і зростання кількості подібних тендерів по страхуванню, так як державні і комунальні організації в основному почали набувати послуги в системі Прозорро тільки з 01.08.2016 року.

За три роки ми домоглися також непоганих фінансово-економічних показників. Тільки за минулий рік компанія уклала близько 16,5 тис. договорів страхування. Якщо за перший рік каденції нової команди (2014 рік) у нас було зібрано менше 3 млн. грн. страхових платежів, в позаминулому, 2015 році – понад 12 млн. грн., то за 2016 рік вже близько 22 млн. грн. Зазначимо істотне зростання страхових платежів за минулий 2016 рік - понад 21 млн. грн. (перевищення минулорічного показника на 9,5 млн. грн.), тобто більше ніж на 77%, в порівнянні з такими ж даними аналогічного періоду минулого року. Структура страхового портфеля виглядає наступним чином: близько 56% у складі страхових платежів - авіаційні ризики, 9,6% - страхування ядерних ризиків, також 10,1% - туристичне страхування, близько 9,2% - добровільне медичне страхування, 9,4% страхування наземного транспорту (КАСКО), близько 3,2% - майнові ризики і 2% інші види страхування (страхування відповідальності, страхування вантажів тощо). Порівняно з аналогічним періодом попереднього 2015 року, за добровільними видами страхування відзначимо збільшення на 913,1 тис. грн., а по обов'язковим на 8652,7 тис. грн. У сегменті добровільних видів страхування – зростання страхових платежів по особистому страхуванню (в основному туристичне страхування) на 1653,0 тис. грн., а також по страхуванню відповідальності на 307,6 тис. грн. З обов'язкових видів страхування суттєві зміни такі: збільшення страхових платежів з обов'язкового авіаційного страхування на 7,55 млн. грн. і страхування ядерних ризиків на 1096,7 тис. грн.

Цілком природним теж є факт того, що при збільшенні обсягу страхового бізнесу в СК "ЕКСПО СТРАХУВАННЯ", відповідно збільшується і сума страхових виплат. На кінець 2016 року страхові виплати майже склали майже 1,5 млн. грн., що в два рази більше виплат попереднього року. Коефіцієнт збитковості (співвідношення страхових виплат до страхових платежів) становить 6,68%, що більш ніж на один пункт вище торішнього. Структура страхових виплат має наступний вигляд: 45% - виплати по КАСКО, 34% - виплати по медичному страхуванню, 12% - з туристичного страхування, 6% - зі страхування ядерних ризиків (збиток прийнятого перестрахування ризику Французького ядерного пулу), 2% - виплати за майновими ризиками і менше 1% з нещасних випадків.

Природно, зросли і страхові резерви. Зараз вони вже перевищують понад 10 млн. грн. Мені здається в умовах кризи і за такий короткий період – дуже гідний результат.

Зовсім недавно, в кінці 2016 року Інститут аналізу ризиків розмістив інформацію про оновлених рейтингах страхових компаній України за три квартали минулого року. Наша Страхова компанія в черговий раз підтвердила свою фінансову спроможність і хорошу платоспроможність отриманням достатньо високого рейтингу UaBB. Це вже четверта поспіль підтвердження даного рейтингу. Стабільність - запорука успіху!!!

7 липня 2015 року наша компанія вступила до Асоціації «Страховий бізнес». СК «ЕКСПО СТРАХУВАННЯ» цілком підтримує об'єднання зусиль членів вищезгаданої асоціації, які спрямовані на розвиток страхової діяльності в Україні. Наша компанія повністю розуміє і приймає всі цілі та завдання діяльності Асоціації «Страховий бізнес», а також права і обов'язки членів цього об'єднання. З багатьма членами даної асоціації у нас склалися тісні й давні партнерські відносини – стосунки, перевірені часом. Тривалий час, ще до вступу в її ряди, наша компанія була активним учасником процесів підготовки різних пропозицій до проектів законодавчих та нормативних документів, спрямованих на ринкове розвиток страхового сектору економіки України, чітких і зрозумілих принципів ведення страхового бізнесу, зняття надмірного бюрократичного тиску регулюючих органів на діяльність страхових компаній та вирішення інших питань спільно з членами цієї асоціації.

Якщо коротко відповісти на питання, що собою представляє СК «ЕКСПО СТРАХУВАННЯ» зараз, то відповідь буде, напевно, наступна - це колектив, який складається з високопрофесійних людей, які не один рік працюють у страховому бізнесі. Вони добре знають страховий ринок, вони добре розуміють свої функції та завдання, вони підтримують поставлені амбітні цілі і добре обізнані з послідовністю дій, необхідних для успішного розвитку компанії.

Наша основна задача вибудувати довірчі відносини з кожним клієнтом і стати його страховим партнером у житті і бізнесі, вирішуючи проблеми в тісній взаємодії. Адже не дарма у нас гасло – «ЗАВЖДИ РАЗОМ!»

Стратегічною метою компанії є створення універсальної страхової компанії європейського рівня, здатної оперативно надавати своїм клієнтам якісне та комфортне обслуговування у сфері страхування. Стати одним з лідерів українського ринку страхування, закріпити репутацію надійної, професійної Компанії. Компанії, що динамічно розвивається.

Щиро Ваш – Анатолій Іванців!

Погода у Києві

Погода

Курс валют

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Конвертер валют

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua