Ми для вас працюємо цілодобово всі дні тижня: 24/7

Страхова компанія
«ЕКСПО СТРАХУВАННЯ»

Щодня і цілодобово широкий спектр страхових послуг та обслуговування найвищого класу

Основні тези доповіді Директора СК "ЕКСПО СТРАХУВАННЯ" на Міжнародній конференції

Директор СК "ЕКСПО СТРАХУВАННЯ" Анатолій Іванців виступив з доповіддю-презентацією на тему «Проблеми дискримінації страховиків в тендерних процедурах Прозорро» у рамках VII Міжнародної конференції учасників фінансового ринку "РИНОК СТРАХУВАННЯ В УКРАЇНІ І ЄВРОПІ: стан, тенденції, перспективи і технології"

Конференція проходила 04 - 10 вересня 2017 рок Tekirova, Кемер, Туреччина.

У доповіді озвучені основні дискримінаційні норми страховиків, якими зловживають деякі Замовники торгів у рамках системи Прозорро. Ці норми зібрані в результаті обробки великої кількості тендерної документації протягом минулого і поточного року.

Наша Страхова компанія бере дуже активну участь в цих тендерах і має великий досвід роботи в цьому напрямі. Тільки за останні півроку СК "ЕКСПО СТРАХУВАННЯ" прийняла участь у більш ніж 60 тендерах, з яких у більш ніж 38% нас визначали переможцями і ще у близько 35% наша пропозиція по страхових послугах Замовникам торгів була з найкращими ціновими пропозиціями. Проте, застосування деякими Замовниками дискримінаційних умов не дозволило ще істотніше поліпшити наведені вище результати, що до речі не зовсім " благодатно" відобразилося на бюджетних витратах.

Система публічних електронних закупівель Prozorro працює згідно із законом "Про публічні закупівлі" півтора роки. Вже зараз очевидно, що Закон вимагає поправок, особливо в частині правил проведення " допорогових" закупівель. Немає чітко прописаних правил проведення допорогових закупівель, до того ж, учасники закупівель не можуть повноцінно відстояти свої права, а недобросовісні замовники користуються цим і можуть удаватися до зловживань.

Більшість проблем, які сьогодні зустрічаються в "допорогових закупівлях" можливо вирішити шляхом внесення відповідних змін до Закону України "Про публічні закупівлі" в частині встановлення чітких правил проведення "допорогових закупівель". Крім того, не варто забувати і про роботу контролюючих і правоохоронних органів, без яких неможливе здорове функціонування системи електронних закупівель в цілому.

Метою доповіді було домовитися з учасниками Конференції про наступні дії з недопущення застосування дискримінаційних норм в тендерах, а саме:

  1. Звернутись до Нацкомфінпослуг, Мінекономіки та Антимонопольного комітету з приводу неправомірності використання вищезазначених дискримінаційних норм Замовниками торгів
  2. Отримати відповідь від Нацкомфінпослуг, з розміщенням на сайті регулятора, недопустимості використання Замовниками торгів цих та будь-яких інших дискримінаційних норм в тендерних умовах
  3. Сприяти внесенню змін до чинного законодавства щодо неможливості використання будь-яких дискримінаційних норм у торгах з надання страхових послуг
  4. Відобразити в Резолюції Конференції неприйнятність використання Замовниками будь – яких дискримінаційних норм у торгах з надання страхових послуг

Вищезазначені проблемні питання викликали активну дискусію і були прийняті учасниками Конференції.

Погода у Києві

Погода

Курс валют

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Конвертер валют

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua