Ми для вас працюємо цілодобово всі дні тижня: 24/7

Страхова компанія
«ЕКСПО СТРАХУВАННЯ»

Щодня і цілодобово широкий спектр страхових послуг та обслуговування найвищого класу

Підсумки 2018 року

2018 рік – найуспішніший рік в історії діяльності нашої Страхової компанії. Дирекція СК «ЕКСПО СТРАХУВАННЯ» підвела підсумки діяльності Страхової компанії за 2018 рік. Ґрунтуючись на аналізі звітних даних СК «ЕКСПО СТРАХУВАННЯ» - цей період можна характеризувати як найбільш яскравий і динамічний за всіма критеріями і категоріями фінансових показників.

Основні фінансові показники нашої компанії за 2018р. не тільки підтверджують виконання, а за деякими параметрами показують значне перевиконання закладених бюджетних показників. Також, фінансові показники 2018 року, значно перевищують ці ж показники за аналогічний період минулого 2017 року.

 За звітний 2018 рік наша Компанія зібрала понад 55,1 млн грн страхових платежів. Тут хочеться відзначити дуже істотне зростання страхових платежів - понад 58% або на 20,2 млн грн в порівнянні з такими ж даними 2017 року. Відповідно, збільшилася також сума страхових виплат - на 17,2% в порівнянні з аналогічним минулим періодом. Рівень страхових виплат за звітний період (Коефіцієнт збитковості) склав 5,1%. Однак, тут необхідно відзначити зростання заявлених, але не виплачених збитків, які наша Страхова компанія зарезервувала і успішно провела страхову виплату клієнту (авіакомпанія «БРАВО») на початку поточного року по авіаційному страховому випадку в розмірі 1 млн доларів США.

Характерним і приємним для нас є, також, такий якісний показник діяльності як високий коефіцієнт пролонгації Договорів - більше, ніж 85%, що свідчить про лояльність і довіру наших клієнтів. Всього укладено понад 10 тис. Договорів страхування.

 Структура страхового портфеля компанії практично не змінилася. Більшу частину, близько 76% займають авіаційні ризики, 7% медичне страхування, 4% страхування «ядерних ризиків (як по відповідальності ядерних операторів, так і з майнових ризиків при страхуванні атомних блоків та перевезень ядерного палива), 7% автотранспортне страхування КАСКО, більш 2% туристичне страхування виїжджаючих за кордон, 2% це майнове страхування і по 1% страхування відповідальності і страхування вантажів.

 У структурі страхових виплат переважають виплати клієнтам по автотранспортному КАСКО - 56%, потім, близько 38% з добровільного медичного страхування, 5% виплати медичних витрат за полісами туристичного страхування і 1% по авіаційних ризиків.

 Активи СК збільшилися на 56,5 млн грн в порівнянні з аналогічним показником минулого 2017 року і становлять на звітну дату понад 111,45 млн грн. Компанією сформовані рекордні в її історії страхові резерви в розмірі 55,4 млн грн За цим показником характерне зростання в 3 (три) рази, або в відносних цифрах на 37,9 млн грн в порівнянні зі сформованими резервами першого півріччя 2017 року. Всі резерви, вірніше велику її частину, компанія тримає в низькоризикових банках (це державні банки і міжнародні банки з високими рейтингами), державних облігаціях внутрішньої позики (ОВДП) або перестраховує ризики в відомих міжнародних перестрахових компаніях з найкращими світовими рейтингами.

Авіаційне страхування є одним з головних видів діяльності для СК «ЕКСПО СТРАХУВАННЯ» і займає істотну частину його страхового портфеля. У зв'язку з цим наша Страхова компанія приділяє велику увагу не тільки якості страхових продуктів та професіоналізму співробітників, а й надійності розміщення прийнятих на страхування авіаційних ризиків. Це питання стало особливо актуальним після виходу Постанови КМУ «Про затвердження Порядку і правил здійснення обов'язкового авіаційного страхування цивільної авіації» № 676 від 6 вересня 2017 року, згідно з яким суттєво збільшені вимоги до суб'єктів авіаційної галузі, а також суми при страхуванні їх професійної відповідальності. Маючи великий досвід роботи з сфері авіації, СК «ЕКСПО СТРАХУВАННЯ» прекрасно розуміє всю важливість надійного перестрахування прийнятих ризиків.

 З жовтня 2018 року СК "ЕКСПО СТРАХУВАННЯ" перейшла на новий щабель в сфері авіаційного страхування. Після низки конструктивних переговорів між СК "ЕКСПО СТРАХУВАННЯ" і міжнародним брокером Marsh відбулося підписання договору перестрахування ризиків одного з найбільших аеропортів України і найбільшої хендлінгової компанії України. Підписання даної угоди стало знаковою подією для СК "ЕКСПО СТРАХУВАННЯ", яка тим самим отримала визнання на міжнародному рівні і тепер надає своїм клієнтам страхове покриття, засноване на документах, які є еталоном в сфері авіаційного страхування в усьому світі, оскільки всесвітньо відомий страховий брокер Marsh є акредитованим брокером Lloyd's of London і працює з ризиками найбільших авіакомпаній і аеропортів світу.

Дохід від інвестиційної діяльності за перше півріччя становить понад 1,6 млн. Грн., Що більше, ніж в півтора рази минулорічного аналогічного показника. Даний дохід сформований в результаті отримання відсотків за депозитами, розміщеними в високорейтингових банках України, а також за операціями з державними цінними паперами (ОВДП). Позитивний фінансовий результат діяльності Страхової компанії до оподаткування склав 103 тис.грн.

У звітному періоді наша Компанія продовжувала брати активну участь в рамках роботи Асоціації «Страховий бізнес» по розробці нових нормативних документів, спрямованих на розвиток страхового ринку України. Наприклад, це участь в робочій групі з розгляду питання боротьби з дискримінаційними вимогами, які використовують Замовники торгів в тендерах, в тому числі при закупівлі послуг з обов'язкового авіаційного страхування цивільної авіації. Ці Методичні рекомендації з розробки вимог до тендерних пропозицій учасників при закупівлі послуг з обов'язкового авіаційного страхування цивільної авіації (далі - Рекомендації) розроблені з метою уникнення вимог, що обмежують конкуренцію та які призводять до дискримінації учасників процедур закупівель послуг з обов'язкового авіаційного страхування цивільної авіації. Всі вимоги до учасників торгів повинні чітко базуватися на нормах Закону України «Про державні закупівлі» № 922-VIII від 25 грудня 2015 року, Закону України «Про страхування» №85 / 96-ВР від 7 березня 1996 року, Постанови КМУ «Про затвердження порядку і правил здійснення обов'язкового авіаційного страхування цивільної авіації» № 676 від 6 вересня 2017 року. Напрацьовані пропозиції і зауваження спрямовані в письмовому вигляді на адресу Нацкомфінпослуг для узагальнення з метою здійснення якісної підготовки зазначених вище Методичних рекомендацій. Хоча ці рекомендації використовуються замовниками, які здійснюють закупівлі відповідно до вимог Постанови КМУ «Про затвердження Порядку і правил здійснення обов'язкового авіаційного страхування цивільної авіації», члени Асоціації «Страховий бізнес» вважають, що такі вимоги до Замовникам торгів щодо запобігання використанню дискримінаційних вимог повинні стосуватися всіх видів страхування.

СК "ЕКСПО СТРАХУВАННЯ", як член Асоціації "Страховий бізнес", є активним учасником процесу врегулювання проблемного питання зі страхування виїжджаючих на територію Польщі українських громадян, які отримують робочу Польську візу.

 За підсумками 2018 року наша страхова компанія "ЕКСПО СТРАХУВАННЯ" отримала офіційний рейтинг UаAA від Рейтингового агентства "Страндарт-Рейтинг", відповідно до національної рейтингової шкали. Страховик з рейтингом uaAA характеризується дуже високою фінансовою стійкістю в порівнянні з іншими українськими страховиками. Отриманням свого високого офіційного рейтингу, наша Страхова компанія не тільки доводить свої конкурентні переваги, але і таким чином засвідчує, що має високий рівень фінансової незалежності і надійності компанії. Це результат копіткої роботи і заслужений авторитет в очах клієнтів, партнерів і конкурентів.

З метою розширення діяльності та урахуванням планового розвитку «СК «ЕКСПО СТРАХУВАННЯ», збільшення активних продажів класичних видів страхування (майнове страхування, КАСКО, медичне страхування, страхування вантажів та професійної відповідальності) і розвитку страхування морських ризиків (страхування морських і річкових суден, страхування відповідальності судновласника, страхування цивільної відповідальності судноремонтних підприємств, страхування судів в будівництві, страхування маломірних суден (яхт)), планів по впровадженню страхування сільськогосподарських ризиків, страхування кібер-ризиків і т.д., виникла необхідність в більш системною і якісній роботі з продажу страхових продуктів Компанії, забезпечення виконання планових бюджетних показників і високого рівня обслуговування клієнтів в СК «ЕКСПО СТРАХУВАННЯ». В результаті вищевикладеного відбулися певні структурні зміни, а саме - створено в складі Дирекції Компанії новий структурний спеціалізований підрозділ - Відділ страхування, основними завданнями якого визначено: організація ефективної роботи з питань продажу страхових продуктів клієнтам Компанії; розширення співпраці з існуючими партнерами, агентами і клієнтами серед представників юридичних та фізичних осіб; активний пошук і залучення нових клієнтів, підготовка пропозицій, проведення презентацій, зустрічей, переговорів з клієнтами та партнерами; розвиток різних каналів продажів страхових продуктів, як традиційних для класичного ринку страхування, так і більш сучасних (інтернет продажі).

У минулому році Компанія активно працювала в напрямку модернізації страхових продуктів. Були прийняті і зареєстровані в Нацкомфінпослуг нові, що відповідають сучасним вимогам Правила страхування з таких видів як - страхування наземного транспорту (КАСКО), страхування від нещасних випадків, майнове страхування. Проводилось також і впровадження нових програм страхування, модернізація існуючих програм (страхових продуктів) з різних видів страхування з метою підвищення рівня обслуговування страхувальників та розвитку клієнтської бази компанії.

 Наша компанія також активно працює зі страхування ядерних ризиків в рамках Ядерного страхового пулу. Навесні минулого року пройшли звітно-виборні збори членів ЯСП. Відповідно до Статуту, органи ЯСП обираються терміном на 2 роки. Одним з питань зборів було обрання Голови ЯСП і нового складу одного з вищих органів його управління - Ради ЯСП, який керує справами Пула в період між зборами його членів, Ревізійної комісії та Постійних комітетів ЯСП. Представники СК «ЕКСПО СТРАХУВАННЯ» були підтримані учасниками пулу в черговий раз. На зборах переважною більшістю голосів прийнято рішення про включення Директора СК «ЕКСПО СТРАХУВАННЯ» Іванціва А.Є. до нового складу Ради Ядерного страхового пулу України та окремим голосуванням його обрали заступником Голови Ради ЯСП, а Перший заступник Директора Дячук С.П. знову очолила Фінансовий комітет ЯСП.

Також Компанія не забувала і про соціально громадську роботу. Наша компанія прийняла рішення другий рік поспіль стати співорганізатором і спонсором Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Страхова справа» серед студентів вищих навчальних закладів, яка проходить під егідою Міністерства освіти і науки України та Тернопільського національного економічного університету. Користуючись нагодою і запрошенням на цей захід, Директор СК «ЕКСПО СТРАХУВАННЯ» Анатолій Іванців виступив перед учасниками Олімпіади і співробітниками кафедри фінансів суб'єктів господарювання і страхування з відкритою лекцією на тему «Українське перестрахування. Можливість і вигоди об'єднання». Фінансова допомога, надана нашою компанією для забезпечення організації, проведення та друку матеріалів Олімпіади, на нашу думку, є приємним внеском у зростання якості майбутнього страхового ринку України. Уже в цьому, 2019 році, наша Компанія прийняла рішення і надалі продовжити підтримку Всеукраїнської студентської олімпіади.

Страхова компанія «ЕКСПО СТРАХУВАННЯ», влітку минулого року, 17 серпня, оголосила нову і цікаву акцію, приурочену до створення нашого корпоративного прапора. Акція отримала назву: «МИ і СВІТ!». Мета акції - відобразити наш корпоративний прапор в кожній країні світу і в кожному місті нашої улюбленої батьківщини - України. Це свого роду подорож прапора СК «ЕКСПО СТРАХУВАННЯ». Адже тільки в подорожах можна відчути, як величезний і барвистий наш світ! Ми відображали дані подорожі прапора на карті світу і карті України, а також викладали подорожні нотатки і фотозвіти з кожної поїздки з нашим прапором на нашій сторінці в Фейсбуці і корпоративному сайті www.exposk.com.ua. Наш прапор побував у чудових місцях світу! Це старовинні міста Європи і України, чудові острови Середземного моря, навіть на вершині гори Кавказу - Казбек! Перетинав Атлантичний океан для подорожей в Америку, побував у знаменитій Віденській опері! А також старовинні замки та палаци, всесвітньо відомі біржі, історичні місця і маленькі європейські вулички, в тому числі на воді (Венеція), храми і церкви, Білий дім, Капітолій, Ватикан і багато-багато інших всім відомих місць на нашій планеті! Фантастика! За це досить короткий час наш прапор побував у 9 країнах світу, таких як: Польща, Австрія, Італія, Франція, Іспанія, Нідерланди, Грузія, США, Німеччина! А також в декількох містах України: Київ, Львів, Тернопіль! Наш прапор відвідав 27 міст світу (публікуємо за хронологією відвідувань): Київ (старт акції), Львів (Україна), Краків (Польща), Відень (Автрія), Венеція (Італія), Савона (Італія), Марсель (Франція), Барселона (Іспанія), Пальма де Мальорка (Іспанія), Кальярі (Італія), Рим (Італія), Ватикан, Мілан (Італія), Казбегі (Грузія), Нью-Йорк (США), Вашингтон (США), Вільямсбург (США), Вірджинія-Біч (США), Амстердам (Нідерланди), Варшава (Польща), Щецин (Польща), Ліон (Франція, Діжон (Франція), Бон (Франція), Мец (Франція), Франкфурт-на-Майні (Німеччина), Тернопіль (Україна). Якщо по країнам, то найбільше, або на перше місце по містах, виходить Італія - ​​5 міст плюс Ватикан, далі розташувалася Франція - 5 міст, потім 4 міста з США, потім з трьома містами йдуть Україна і Польща, далі Іспанія - 2 міста і по одному місту: Австрія, Грузія, Нідерланди і Німеччина.

 Акція виявилася на стільки цікавою, що наша Страхова компанія «ЕКСПО СТРАХУВАННЯ» вирішила продовжити її на 2019 рік, а це значить до нових подорожей, нових вражень і нових зустрічей!

Підсумки 2018 року

Підсумки 2018 року

Підсумки 2018 року

Підсумки 2018 року

Підсумки 2018 року


Погода у Києві

Погода

Курс валют

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Конвертер валют

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua