Ми для вас працюємо цілодобово всі дні тижня: 24/7

Страхова компанія
«ЕКСПО СТРАХУВАННЯ»

Щодня і цілодобово широкий спектр страхових послуг та обслуговування найвищого класу

СК «ЕКСПО СТРАХУВАННЯ» - підсумки 2014 року

У березні цього року в СК «ЕКСПО СТРАХУВАННЯ» на зборах засновників підведені підсумки минулого 2014 року і затверджені плани на поточний 2015 рік.

За даними звіту Дирекції СК «ЕКСПО СТРАХУВАННЯ» 2014 рік був досить успішним у досягненні всіх намічених раніше цілей.

Зокрема:

  1. За програмою розвитку регіональної мережі протягом 2014 року було створено 5 відокремлених структурних підрозділів, три з яких є Регіональними Центрами у містах Чернівці, Кривий Ріг, Миколаїв, а два - Центрами продажів у Василькові та Обухові Київської області.

У поточному році реалізація програми розвитку регіональної мережі триває, і на момент проведення зборів відкрито ще один Регіональний Центр - у м. Луцьк. До 2016 року планується наявність в СК «ЕКСПО СТРАХУВАННЯ» Регіональних Центрів у всіх областях України, що дозволить значно розширити географію прийнятих ризиків і спектр страхових продуктів, збільшити клієнтську базу, а також портфель найбільш масових видів страхування, таких як: автострахування, страхування майна і особисте страхування (зокрема, медичне страхування, туристичне страхування та страхування від нещасних випадків).

Прагнення СК «ЕКСПО СТРАХУВАННЯ» бути присутнім у всіх регіонах України також пов'язане з метою надання нашим клієнтам високої якості страхових послуг і сервісного супроводу самого високого рівня.

  1. Протягом минулого року, згідно відповідних Розпоряджень Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері фінансових послуг, СК «ЕКСПО СТРАХУВАННЯ» отримала 4 нових ліцензії на страхування, як по обов'язковим, так і за добровільними видами, а саме:
  • Добровільне медичне страхування (безперервне страхування здоров'я);
  • Добровільне страхування цивільної відповідальності власників наземного транспорту (включаючи відповідальність перевізника);
  • Обов'язкове авіаційне страхування цивільної авіації;
  • Обов'язкове страхування цивільної відповідальності оператора ядерної установки за ядерну шкоду, яка може бути завдана внаслідок ядерного інциденту.

Таким чином, на сьогоднішній день в СК «ЕКСПО СТРАХУВАННЯ» діє 15 ліцензій, 13 з яких - з добровільних видів страхування, і 2 - по обов'язковим.

У поточному кварталі планується подача ще 2 заявок на отримання нових ліцензій для розширення спектру страхових послуг.

  1. 21 листопада 2014 на загальних зборах членів об'єднання страховиків України "Ядерний страховий пул" прийнято рішення про прийом СК "ЕКСПО СТРАХУВАННЯ" у члени ЯСП. У поточному періоді Страхова компанія, в межах затвердженої ЯСП квоти, планує отримати близько 1,5 млн.грн. страхових платежів по страхуванню та прийняття в перестрахування ядерних ризиків.
  2. У 2014 році СК «ЕКСПО СТРАХУВАННЯ» вийшла на ринок добровільного медичного страхування. Був створений Департамент медичного страхування, у складі якого крім відділів медичного страхування та врегулювання збитків планується також відкриття цілодобово працюючого Контакт-Центру. Завдяки цьому, у клієнтів з'явиться можливість отримання всієї необхідної інформації не тільки за діючими договорами страхування, але і по інших стандартними програмами страхування з можливістю в максимально короткі терміни укласти відповідні договори.
  3. Наприкінці серпня 2014 відбулися закономірні, з точки зору розвитку страхової компанії, структурні зміни в СК «ЕКСПО СТРАХУВАННЯ». Враховуючи цілком обґрунтовані і раніше плановані темпи зростання страхової компанії, виникла потреба в більш вузькому професійному функціонуванні системи продажів, а також розвитку агентської та регіональної мережі. Страхова компанія підійшла до межі переходу до більш якісних управлінських процесів. У зв'язку вищевикладеним, а також, беручи до уваги збільшення кількості ліцензій на добровільне й обов'язкове страхування, розширенням продуктової лінійки і сегментів своїх послуг, керівництвом Страхової компанії прийнято рішення про створення спеціалізованого структурного підрозділу - Департаменту страхування. У складі Департаменту страхування СК «ЕКСПО СТРАХУВАННЯ» передбачено створення двох відділів: відділу страхування та відділу розвитку агентської мережі. Це рішення спрямоване на розширення діяльності Компанії у сфері майнового страхування і страхування відповідальності з метою максимального задоволення потреб існуючих і потенційних клієнтів в повному спектрі послуг страхування на всій території України.
  4. Фінансово-економічні показники нашої Страхової компанії також свідчать про успішну діяльність. У звітному році компанія уклала 2232 договори страхування. Відзначено зростання страхових платежів більш ніж в 3 рази (321%). Збільшилася також сума страхових виплат, проте показник збитковості (відношення суми виплат до суми страхових платежів) невисокий - близько 3%, що пояснюється структурою портфеля і тимчасовим фактором (договори укладено в минулому році і виплати по них можливі в поточному періоді).

У Страхової компанії відзначається дуже високий коефіцієнт пролонгації Договорів - вище 95%, що свідчить про лояльність і довіру клієнтів незважаючи на важкий економічний період.

Активи СК збільшилися на 2,7 млн.грн. і становлять на звітну дату 27,797 млн.грн. Страхові резерви сформовані в розмірі 1829,0 тис. грн. Фінансові доходи, отримані від розміщення коштів на депозитних рахунках, складають 305,0 тис.грн.

Фінансовий результат Страхової компанії від операційної діяльності в 2014 році склав 987,4 тис. грн. прибутку, враховуючи інші доходи в сумі 12 187,8 тис. грн., а також інші витрати в сумі 10 690,7 тис.грн.

  1. У планах страхової компанії на 2015 рік затверджені:
  • Створення відділу авіаційного страхування, відділу перестрахування і подальший розвиток раніше створеного Департаменту страхування.
  • Отримання ліцензії на страхування сільськогосподарських ризиків.
  • Подальший розвиток Регіональної мережі - відкриття в 2015 році ще 3 Регіональних Центрів в містах: Львів, Вінниця, Ужгород.
  • Модернізація по IT напрямкам, а саме: сучасні страхові калькулятори для масових страхових продуктів, система інтернет продажів, впровадження та перехід на більш сучасну, модернізовану програму обліку 1С-8.
  1. Крім розгляду звіту за 2014 рік і планів Дирекції на 2015 рік, засновники також затвердили звіт і висновки Ревізійної комісії та річний звіт (баланс) «СК«ЕКСПО СТРАХУВАННЯ» за 2014р.
  2. На зборах засновники також прийняли рішення збільшити вільні резерви компанії на 1,5 млн.грн. Таким чином, додаткові до страхових резервів, вільні резерви Компанії склали 4 млн.грн., що значно збільшить високий рівень платоспроможності (тобто здатність страхової компанії відповідати в середньо- і довгостроковій перспективі за прийнятими на себе страховими зобов'язаннями) і фінансову надійність нашої страхової компанії.

Погода у Києві

Погода

Курс валют

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Конвертер валют

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua