Ми для вас працюємо цілодобово всі дні тижня: 24/7

Страхова компанія
«ЕКСПО СТРАХУВАННЯ»

Щодня і цілодобово широкий спектр страхових послуг та обслуговування найвищого класу

СК «ЕКСПО СТРАХУВАННЯ» обрана до нового складу Ревізійної комісії Асоціації

Збори членів Асоціації «Страховий бізнес». СК «ЕКСПО СТРАХУВАННЯ» обрана до нового складу Ревізійної комісії Асоціації.

30 березня 2016 року в 10:00 відбулися Загальні збори членів Асоціації «Страховий бізнес» (АСБ), членом якої є наша Страхова компанія «ЕКСПО СТРАХУВАННЯ».

На зборах розглядалися наступні питання:

  1. Звіт Генерального Директора АСБ;
  2. Про направлення діяльності Асоціації, основні цілі та завдання на період 2016-2017 роки;
  3. Фінансовий звіт Дирекції;
  4. Вибори Ревізійної Комісії АСБ;
  5. Питання про членство в АСБ.
  6. Обрання Генерального Директора АСБ

Відбувся обмін думками з таких питань як формування Статутних фондів страхових компаній в умовах девальвації гривні, ліцензування діяльності Страховиків, проведенні внутрішніх аудитів, застосуванні сучасних підходів в питаннях підвищення кваліфікації керівників СК і головних бухгалтерів, питання звітності Страховиків. 

Розглядалося питання істотного перерезервування страховиків, тобто більш ніж дворазового перевищення сформованих резервів над виробленими страховими виплатами. Учасники зборів підтримали ідею зниження страхових резервів СК шляхом застосування понижуючого коефіцієнта страхових резервів 0,5 замість існуючого 0,8 для добровільних видів страхування, для чого необхідно передбачити можливість застосування цього коефіцієнта Страховими компаніями в новій редакції Закону «Про страхування». 

Також, всі члени Асоціації підтримали наміри про внесення змін до Нового податкового кодексу і пропонують ліквідувати додаткове оподаткування доходу страховика за ставкою 3 % у вигляді страхових премій, нарахованих за договорами страхування і співстрахування, визначивши базою оподаткування податок на прибуток за ставкою 18 %. Подвійна система оподаткування, яка введена для страхових компаній України є дискримінаційною і несправедливою податковою політикою, оскільки банківські та інші небанківські фінансові установи, крім страховиків платять тільки один податок на прибуток на загальних підставах (18%). Ці податкові нововведення призвели до збільшення податкового навантаження на 30-35% на страхові компанії. Така норма закріплена в законопроекті №3668 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування діяльності та доходів, пов'язаних зі страховою діяльністю», зареєстрованому у Верховній раді 17 грудня 2015 року.

На зборах також було розглянуто питання переобрання Генерального Директора. Новим Генеральним Директором Асоціації «Страховий бізнес» обрано В'ячеслава Черняховського. Всі члени Асоціації подякували попередньому керівнику - Білошицькій Л.А. за величезний внесок у розвиток асоціації та страхового ринку в цілому.

Також, зборами затверджений новий склад Ревізійної комісії, членом якої була обрана наша Страхова компанія «ЕКСПО СТРАХУВАННЯ».

Погода у Києві

Погода

Курс валют

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Конвертер валют

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua