Ми для вас працюємо цілодобово всі дні тижня: 24/7

Новини

СТРАХОВОГО РИНКУ

 
 
 

Актуальні питання розвитку страхового ринку

17 жовтня 2017 року відбулася Конференція членів Асоціації "Страховий бізнес". Учасники Конференції розглянули та обговорили основні питання розвитку страхового ринку України. Від нашої страхової компанії СК "ЕКСПО СТРАХУВАННЯ" приймав активну участь Директор Анатолій Іванців.

Відповідно до порядку денного обговорювалися поточні і перспективні питання роботи Асоціації :

  • Короткі підсумки роботи страхового ринку України за 1-е півріччя 2017 року
  • Проблемні і перспективні питання страхової нормотворчості та нагляду
  • Дії Асоціації із захисту прав і інтересів СК-учасників
  • Інформація по членству в Асоціації, сплаті внесків і кошторису асоціації
  • Статус проектів асоціації
  • Різне
  • Позиція членів асоціації з питань автоцивільної відповідальності та МТСБУ.

Учасники Конференції приділили увагу по обговоренню питання відносно законопроекту № 2413-а від 20.07.2015г. "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно консолідації функцій з державного регулювання ринків фінансових послуг". 7 липня в 2016р. Верховна Рада України підтримала законопроект №2413-а в першому читанні. Документом передбачено, що нагляд і регулювання ринку страхових, лізингових і факторингових компаній, кредитних спілок, бюро кредитних історій, ломбардів та інших фінансових компаній перейдуть до НБУ, а НКЦПФР здійснюватиме регулювання недержавних фондів : пенсійних (ПФ), фінансування будівництва, і також операцій по нерухомості. Учасники висловили свої припущення по основних ризиках переходу управління страховим ринком України від Нацкомфинуслуг до НБУ.

Учасники прийняли рішення про необхідність проведення окремої зустрічі з представниками майбутнього регулятора для обговорення питань майбутнього розвитку страхового ринку, особливо для невеликих і середніх страхових компаній України і підписання, надалі, між Асоціацією і НБУ відповідного Меморандуму про співпрацю. Також представники Страхових компаній висловлювалися про необхідне звіряння позицій між членами різних об'єднань Страховиків України для погоджених дій з основних напрямів роботи ринку, а також необхідних реформ і змін.

 Особливу увагу представники страхового ринку приділили новим ініціативам Нацкомфинуслуг, а саме про нові проекти по зміні методики формування резервів Страховиків, а також непомірних і неправомочних вимог регулятора до активів Страховиків. Члени Асоціації висловилися категорично проти таких дискримінаційних нововведень. Вирішено підтримати ініціативу звернення Асоціації в Антимонопольний Комітет України, Фінансовому омбудсменові, Мінюсту і усім міжнародним організаціям з цього питання.

Погода у Києві

Погода

Курс валют

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Конвертер валют

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua