Ми для вас працюємо цілодобово всі дні тижня: 24/7

Новини

СТРАХОВОГО РИНКУ

 
 
 

Як працюють національні страхові компанії на прикладі учасників Асоціації Страховий Бізнес – АСБ

Показники роботи цієї частини українського страхового ринку за підсумками 9 міс. поточного року розповідає генеральний директор Асоціації В'ячеслав Черняховський.

Асоціація «Страховий бізнес» налічує 36 страхових компаній-учасників і є найбільшим за цим показником об'єднанням на національному страховому ринку (24% від загальної кількості страховиків).

Переважна більшість СК-членів нашого об'єднання за перші три квартали поточного року значно збільшила обсяг зібраних премій. Це стосується як великих страховиків, так і невеликих регіональних компаній. Динаміка зростання премій у різних компаній перебуває у діапазоні від 11% до 65%. Компанії, які недавно вийшли на ринок, за цей рік змогли в кілька разів наростити обсяги бізнесу, незважаючи на обмеження та кризові тенденції, пов'язані з пандемією коронавірусу».

Зростання кількості договорів та суми премій відбуваються за рахунок розробки та виведення на ринок якісних страхових продуктів, освоєння нових для компаній регіонів, поглиблення та розвитку бізнесу з існуючими клієнтами тощо. Для когось із компаній таким «новим» продуктом стали відомі напрями страхування (наприклад, ДМС, туристичне страхування, каско), для когось досить екзотичні, наприклад, агрострахування, страхування яхт. Наші компанії активно залучали нових посередників, розширювали регіональну присутність та партнерські канали. Це показує, що «нішеві компанії», що спеціалізуються на певних видах страхування – як для фізосіб, так і для корпоративних клієнтів, мають життєздатну модель роботи».

В'ячеслав Черняховський звертає увагу, що компанії-учасники об'єднання мають високий рівень стабільності та надійності: «Ми щойно проаналізували звітність НБУ за 9 міс. цього року. У середньому у наших компаніях показник покриття зобов'язань активами становить 2,58 разу, а покриття зобов'язань капіталом – 1,58. Це в рази більше, ніж у компаній із найбільшими обсягами зібраних премій».

Про надійність роботи багатьох учасників Асоціації говорить те, що за підсумками діяльності за два квартали 2021 року ці компанії – як приклад можна назвати Страхові компанії «ЕКСПО СТРАХУВАННЯ», Мотор-Гарант, Ультра, Кворум, Брокбізнес – підтвердили рейтинги фінансової стійкості (надійності). страховика за національною шкалою на рівні uaАА.


Погода у Києві

Погода

Курс валют

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Конвертер валют

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua