Ми для вас працюємо цілодобово всі дні тижня: 24/7

Новини

СТРАХОВОГО РИНКУ

 
 
 

Можливості створення Перестрахового Пулу України

 За ініціативи Асоціації «Страховий бізнес» (АСБ) та активній підтримці СК «ЕКСПО СТРАХУВАННЯ», 22.03.19 відбулося засідання робочої групи АСБ по перестрахуванню (ЕКСПО СТРАХУВАННЯ, Стройполіс, Престиж, Рідна, Київ Ре, Мотор-Гарант, Кремень, Альфа-Гарант) за участю інших представників страхового ринку України, зацікавлених в якісному перестрахуванні своїх ризиків та які не є членами Асоціації.

 Учасники розглядали, обговорювали і дискутували з наступних питань:

  1. Модель перестрахування ризиків учасників Асоціації (на підставі презентації Директора СК «ЕКСПО СТРАХУВАННЯ» Анатолія Іванціва). На обговорення винесено 2 моделі: модель із загальною ємністю серед учасників АСБ по найбільш поширеним договорами і подальшим перестрахуванням перевищення обсягу («пул») за кордоном і модель з перестрахуванням однотипних ризиків компаній Асоціації як «оптового клієнта» безпосередньо в іноземному перестраховику через брокера з вигідними  тарифами як для набагато більшого обсягу, ніж може передавати будь-яка Страхова Компанія індивідуально.
  2. Необхідність навчання співробітників Страхових Компаній питань сучасних методів перестрахування (основи, пропорційні і непропорційні договори, факультативні та облігаторні договори, принципи тарифікації, розрахунки премій/виплат, комісії, тантьєми, приклади розрахунків при передачі ризиків і виплат при настанні збитків). Форма організації такого навчання.

На дану нараду був запрошений і брав активну участь в обговореннях вищенаведених питань спеціально запрошений гість і багаторічний партнер багатьох страховиків України - Михайло Кухарьонок, знання і репутація якого не викликає сумніву не тільки у всіх учасників робочої групи, але і, напевно, більшості учасників страхового ринку  України.  На думку учасників робочої групи наявність такого величезного досвіду роботи у великих перестрахових компаніях буде сприятливо сприяти розвитку вітчизняного перестрахування, тим більше що пан М.Кухаренок надав згоду взяти активну участь в освітніх програмах перестрахування для співробітників українських страховиків.  Перше навчальний захід - семінар пройде вже наприкінці травня поточного року.

Можливості створення Перестрахового Пулу України


Погода у Києві

Погода

Курс валют

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Конвертер валют

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua