Ми для вас працюємо цілодобово всі дні тижня: 24/7

Новини

СТРАХОВОГО РИНКУ

 
 
 

Страховий бізнес радиться на Хортиці

2-3 серпня 2018 р. члени Асоціації «Страховий бізнес» провели виїзне засідання Асоціації у м. Запоріжжя.

У засіданні взяли участь компанії з п’яти регіонів України – як члени Асоціації, так й інші учасники ринку, що поділяють позиції Асоціації щодо підходів до розвитку українського страхування.
Головним завданням засідання було виробити спільне стратегічне бачення та рішення низки невідкладних поточних питань та проблем ринку.

Зокрема, були обговорені декілька важливих нормативні актів – нова редакція закону «Про ОСЦПВ» (та питання співпраці з МТСБУ), законопроект 2413-а (про «СПЛІТ»), проект Методики формування страхових резервів за видами страхування, іншими ніж страхування життя, Положення «Про обов’язкові критерії і нормативи достатності капіталу та платоспроможності, ліквідності, прибутковості, якості активів та ризиковості операцій страховика”.

Учасник засідання одностайно висловили думку, що необхідно активізувати роботу з лобіювання прийняття нового закону «Про ОСЦПВ», який створює сучасну нормативну базу для цієї сфери страхування.

За підсумками засідання було прийняте рішення щодо активної протидії нормам, які міститься у Положенні «Про обов’язкові критерії і нормативи достатності капіталу та платоспроможності, ліквідності, прибутковості, якості активів та ризиковості операцій страховика» як таким, що не відповідають вимогам закону «Про страхування» та ведуть до знищення національного страхового бізнесу. Учасники Асоціації прийняли рішення про оскарження норм цього Положення, що було прийняте із порушенням процедури, у порядку, визначеному чинним законодавством.
Також учасники засідання розглянули питання співпраці з іншими об’єднаннями фінансового та страхового ринку, та провели зустрічі з компаніями м. Запоріжжя.

Страховий бізнес радиться на Хортиці

Погода у Києві

Погода

Курс валют

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Конвертер валют

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua