Ми для вас працюємо цілодобово всі дні тижня: 24/7

Новини

СТРАХОВОГО РИНКУ

 
 
 

ЕКСПО СТРАХУВАННЯ бере активну участь в роботі над законом про агрострахування

28 травня відбулося чергове засідання Робочої групи по законопроєкту №5104 (Агрострахування), на якому фахівці ринку, представники НБУ, комітетів ВРУ та народних депутатів України обговорювали правки до проєкту Закону перед другим читанням.

В засіданні взяв участь заступник директора з агрострахування ТДВ «Страхова компанія «ЕКСПО СТРАХУВАННЯ» Назаренко І.В., який вніс конструктивні пропозиції до законопроєкту, які ґрунтуються на міжнародному досвіді та були визнані слушними і здобули підтримку учасників засідання.

Загалом же ТДВ «СТРАХОВА КОМПАНІЯ «ЕКСПО СТРАХУВАННЯ» підтримує програму Робочої групи по розробці положень Закону, направлених на підтримку агрострахування, які базуються на принципах ринковості, чесності та відкритості.

Позиція СК «ЕКСПО СТРАХУВАННЯ» полягає в тому, що до другого читання потрібно внести певні правки щодо максимального доступу на цей сегмент ринку всіх Страховиків, у наявності яких є відповідна ліцензія, тобто принцип максимальної відкритості та високої конкуренції, фіксації конкертних відсотків компенсаційних витрат, щоб унеможливити принцип ручного керування цими компенсаційними витратами, що в свою чергу унеможливить корупційну складову, передбачити неможливість встановлення Регулятором страховому ринку високих та недоступних організаційних та фінансових перешкод для здійснення страхової діяльності Страховикам, передбачивши наявність у них в штаті кваліфікованих працівників або можливості працювати з надійними партнерами щодо андерайтингу агроризиків та якісного врегулювання на принципах аутсорсингу.

Для зменшення затрат державного бюджету на подолання збитків в аграрному виробництві та одночасного додаткового стимулювання страхування, за прикладом більшості країн де агрострахування успішно розвивається, необхідно введення заборони на пряме покриття збитків, які можуть бути застраховані, відповідно до програм державної підтримки. Це також надасть потужний посил для подолання корупції в сфері розподілу коштів державного бюджету.


Погода у Києві

Погода

Курс валют

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Конвертер валют

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua