Ми для вас працюємо цілодобово всі дні тижня: 24/7

Новини

СТРАХОВОГО РИНКУ

 
 
 

Регулятори фінансового сектору узгодили позиції щодо запровадження нових стандартів складання і подання фінансової звітності з 2019 року

Міністерством фінансів України, Національним банком України, Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку та Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, підписано Меморандум про взаєморозуміння щодо розробки та запровадження Системи фінансовою звітності.

Згідно з Меморандумом, регулятори узгодили спільні дії щодо створення та запуску у 2019 році системи фінансової звітності, яка дозволятиме здійснювати прийом, обробку, перевірку та розкриття фінансової звітності підприємств у єдиному форматі на основі стандарту XBRL (eXtensible Business Reporting Language – розширювана мова ділової звітності).

Його виконання дозволить регуляторам повноцінно реалізувати положення Закону України «Про бухгалтерський облік  та фінансову звітність» щодо складання і подання підприємствами, що становлять суспільний інтерес, фінансової звітності органам держаної влади за міжнародними стандартами в єдиному електронному форматі з 2019 року, а також є одним із важливих кроків у рамках реалізації Комплексної програми розвитку фінансового сектору України до 2020 року.

Стандарт XBRL є відкритим та не потребує ліцензії. Більше того, компаніям, які здійснюють кілька видів професійної діяльності і регулюються різними регуляторами, не потрібно буде складати окрему фінансову звітність для кожного з них.

Враховуючи те, що фінансові показники діяльності компаній є вагомим джерелом інформації для прийняття рішення як споживачами, так і інвесторами, впровадження міжнародних стандартів звітності стане вагомим кроком на шляху до підвищення прозорості українського фінансового сектору і його інтеграції в європейський та світовий ринки фінансових послуг.

Міжнародні стандарти фінансової звітності запроваджуватимуться на базі Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку за узгодженням з іншими регуляторами та за активної підтримки міжнародних донорів – Проекту технічної допомоги ЄС «Технічна допомога за пріоритетними напрямами фінансового сектору» (EU-FINSTAR) і Проекту USAID «Трансформація фінансового сектору».

За інф. Нацкомфінпослуг

Погода у Києві

Погода

Курс валют

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Конвертер валют

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua