Ми для вас працюємо цілодобово всі дні тижня: 24/7

Новини

СТРАХОВОГО РИНКУ

 
 
 

Верховна Рада України з другої спроби прийняла за основу нову редакцію закону про страхування

Як передає кореспондент УНІАН, за відповідний проект (№1797-1) після невдалого першого голосування проголосували 242 народних депутата при необхідному конституційному мінімумі в 226 голосів.

Представляючи законопроект, його автор, народний депутат Максим Поляков, зазначив, що чинний закон про страхування було прийнято 2001 року, тому він не відображає сучасного стану страхового ринку і не дає імпульсів для його розвитку.

"Тому доцільним є прийняття закону в новій редакції, яка б відображала реальний стан речей і стала основою для розвитку страхового ринку. Прийняття законопроекту залишається актуальним через необхідність виконання українською стороною умов вступу в СОТ та Угоди про асоціацію між Україною і ЄС", - сказав Поляков.

Він зазначив, що проектом пропонується введення нового порядку реєстрації страхових компаній, визначення класифікації галузі і видів страхування у відповідності з рекомендацією першої директиви ради ЄС, запровадження пруденційного нагляду, встановлення умов платоспроможності страховиків, вимог для власників компаній.

При цьому депутати в ході обговорення зазначили, що закон не повністю враховує вимоги і директиви ЄС, тому було запропоновано врахувати всі вимоги при підготовці законопроекту до другого читання.

Як повідомляв УНІАН, за попередніми даними, кількість страхових компаній, що працюють на ринку України, 2015 року порівняно з 2014 роком скоротилося на 5%, або на 21 компанію, до 361 компанії.

Детальніше читайте на УНІАН.

Погода у Києві

Погода

Курс валют

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Конвертер валют

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua