Ми для вас працюємо цілодобово всі дні тижня: 24/7

Страхова компанія
«ЕКСПО СТРАХУВАННЯ»

Щодня і цілодобово широкий спектр страхових послуг та обслуговування найвищого класу

Підсумки 9 місяців 2021 року

Дирекція СК «ЕКСПО СТРАХУВАННЯ» підбила підсумки діяльності Страхової компанії за три квартали поточного року. Ґрунтуючись на аналізі звітних даних СК «ЕКСПО СТРАХУВАННЯ» - цей період можна однозначно характеризувати як найуспішніший за всіма категоріями фінансових показників.

Основні фінансові показники нашої компанії за 9 місяців 2021 р. не лише підтверджують виконання, а за всіма параметрами та перевиконання закладених бюджетних річних показників, а також значно перевищують усі показники аналогічних періодів минулих років.

За 9 місяців поточного року наша компанія зібрала понад 68,9 млн грн страхових платежів Тут хочеться відзначити дуже суттєве зростання показника страхових платежів – у 6 разів більше, або на 57,5 ​​млн грн порівняно з такими самими даними минулого року. Також збільшилася сума страхових виплат на 9% та становила майже 2,5 млн грн.

Страхові платежі СК «ЕКСПО СТРАХУВАННЯ», тис. грн
Страхові платежі СК «ЕКСПО СТРАХУВАННЯ», тис. грн

Характерним і досить приємним для нас є такий якісний показник діяльності як високий коефіцієнт пролонгації Договорів – більш ніж 80%, що свідчить про лояльність та довіру наших клієнтів. Усього укладено понад 3 500 договорів страхування та перестрахування.

Структура страхового портфеля компанії мало змінилася. Близько 85% займають авіаційні ризики, близько 4% медичне страхування, 4% страхування ядерних ризиків (як щодо відповідальності ядерних операторів, так і за майновими ризиками при страхуванні атомних блоків та перевезеннях ядерного палива), близько 5% автотранспортне страхування КАСКО та 2% з усіх інших видів страхування.

Страховий портфель СК «ЕКСПО СТРАХУВАННЯ»
Страховий портфель СК «ЕКСПО СТРАХУВАННЯ»

Усього укладалися Договори страхування за більш ніж 23 видами страхування. Це стало можливим після того, як минулого року наша Страхова компанія отримала 19 нових ліцензій на страхування за 18 обов'язковими видами та 1 за добровільним видом страхування. Наразі маємо у розпорядженні 38 ліцензій, з яких: 16 за добровільними видами страхування та 22 за обов'язковими видами.

У структурі страхових виплат переважають виплати клієнтам з добровільного медичного страхування – близько 53%, з автотранспортного КАСКО – 41%, потім, близько 5% – це виплати по договорам страхування на випадок захворювання, близько 1% із страхування агроризиків та майже 1 % з майнового страхування .

Страхові виплати СК «ЕКСПО СТРАХУВАННЯ», тис. грн
Страхові виплати СК «ЕКСПО СТРАХУВАННЯ», тис. грн
Структура страхових виплат СК «ЕКСПО СТРАХУВАННЯ»
Структура страхових виплат СК «ЕКСПО СТРАХУВАННЯ»

Активи Страхової компанії збільшились на 55,6 млн грн порівняно з аналогічним показником минулого 2020 року та становлять на звітну дату понад 127,1 млн грн. Компанією сформовано майже рекордні в її історії страхові резерви у розмірі понад 37 млн грн. Майже всі резерви компанія тримає в низькоризикових банках (це державні банки та міжнародні банки з високими рейтингами) та державних облігаціях внутрішньої позики (ОВДП).

Страхові резерви СК «ЕКСПО СТРАХУВАННЯ», тис. грн
Страхові резерви СК «ЕКСПО СТРАХУВАННЯ», тис. грн

Дохід від інвестиційної діяльності за перше півріччя становить понад 1,93 млн грн, і ця цифра вища за аналогічний торішній показник на 180 тис. грн, при тому, що суттєво зменшилися середньозважені процентні ставки за депозитами в банках із середніх 14–15% минулого року до 5–6% у поточному році та середня прибутковість ОВДП також знизилася з 15% до 11% за гривневими облігаціями та з 5-6% до 3-3,2% щодо валютних ОВДП. Цей дохід сформований в результаті отримання відсотків за депозитами, розміщеними у високорейтингових банках України, а також операціями з державними цінними паперами (ОВДП). Позитивний фінансовий результат діяльності Страхової компанії до оподаткування становив близько 15,6 млн грн.

У звітному періоді наша Компанія продовжує брати активну участь у рамках роботи Асоціації «Страховий бізнес» щодо внесення правок при розробці нових нормативних документів, що генеруються Національним банком України в рамках реалізації Закону «Про спліт».

Зазначимо, що СК «ЕКСПО СТРАХУВАННЯ» має прозору структуру власності, яка підтверджується перевіркою НБУ. Повна структура власності відкрито розміщується на сайті Страхової компанії. Також зауважимо, що наша Страхова компанія завжди прагнула максимальної прозорості, про що весь час на корпоративному сайті у розділі «Про компанію» для будь-яких користувачів відображали всю необхідну інформацію.

Наша страхова компанія прийняла рішення, що одними з важливих напрямків поточного року, окрім існуючих традиційних класичних напрямів страхування на стандартних для нас сегментах ринку, таких як: авіаційне страхування, КАСКО, майнове страхування, медстрахування та страхування різної професійної відповідальності - буде розвиток активної діяльності компанії на нових сегментах страхового ринку, а саме: на ринку агрострахування, страхування у будівництві та страхування маломірних морських суден (так зване «яхтове страхування»). Впроваджуються плани розробки та модернізації страхових продуктів та їх просування. Багато питань приділялося системі врегулювання страхових подій та надійному перестрахування цих ризиків. Такий специфічний та вузько спрямований продукт як страхування морських ризиків вимагає не тільки достатньо розвиненої інфраструктури страхових послуг, а й специфічних професійних знань. СК «ЕКСПО СТРАХУВАННЯ» готова запропонувати якісні страхові продукти у відповідь на збільшення попиту на маломірні морські судна (яхти, катери, гідроцикли), у тому числі на істотно дорогі та високотехнічні яхти в Україні за останні роки. Для вирішення питань щодо просування нашого страхового продукту українським яхтсменам, надання сюрвеєрських послуг, врегулювання можливих страхових подій не лише у внутрішніх водах України, а й за кордоном, включаючи участь у регатах застрахованих яхт, СК «ЕКСПО СТРАХУВАННЯ» обрала своїм партнером одного з найбільш відомих, досвідчених та кваліфікованих партнерів – спеціалізовану чорноморську юридичну фірму Interlegal.

Цього року у нас в організаційній структурі відбулися суттєві зміни. Було створено два нові підрозділи у Черкасах та Одесі.

З метою розширення діяльності СК «ЕКСПО СТРАХУВАННЯ» за одним з особливо пріоритетних видів страхування, визначеним у планах діяльності Страхової компанії на поточний рік – у сегменті агрострахування, збільшення загального обсягу надходження страхових платежів, вирішено створити у травні Центр агрострахування на базі відокремленого підрозділу у Черкасах. Враховуючи намічені плани Страхової компанії на активний розвиток цього року програм страхування агроризиків, у Компанії затверджено сучасні програми страхування посівів та майбутнього врожаю соняшника та кукурудзи. Ці страхові продукти для аграріїв було презентовано на спеціалізованому семінарі, який провела СК «ЕКСПО СТРАХУВАННЯ». Трохи пізніше в Компанії також затверджено оновлену Програму страхування посівів та майбутнього врожаю озимих зернових культур (озимі пшениця, ячмінь, жито, тритикале) на весь період вирощування і зовсім недавно, 6-го жовтня 2021р., беручи участь на зустрічі з 20-а кредитними організаціями – партнерами проекту USAID в Україні "Кредитування сільськогосподарських виробників" – презентували новий пільговий страховий продукт «Захист фермера», який на 100% вирішує проблеми збитків та гарантій із кредитування.

У СК «ЕКСПО СТРАХУВАННЯ» 31 травня 2021 року ухвалено рішення про створення з 01.06.2021 року нового підрозділу в м. Одесі – Одеського регіонального центру. Відкриття цього відокремленого підрозділу має свою передісторію. Напередодні відкриття Одеського Регіонального Центру, акціонерами «Страхової компанії «ОСТРА» та СК «ЕКСПО СТРАХУВАННЯ» прийнято рішення про об'єднання бізнесових зусиль шляхом створення Регіонального представництва СК «ЕКСПО СТРАХУВАННЯ» в Одесі. Створення ще одного підрозділу дозволить якісніше та масово запропонувати своїм клієнтам широкий спектр страхових продуктів, серед яких найбільш масові види страхування: страхування вантажів, медичне страхування, страхування майна, особисті види страхування, зокрема туристичне страхування та страхування від нещасних випадків, автострахування, морське страхування (страхування яхт та катерів), страхування агроризиків.

13 серпня 2021р. рейтинговий комітет РА «Стандарт-Рейтинг» ухвалив рішення щодо підтвердження рейтингу фінансової стійкості (надійності) страховика «Страхова компанія «ЕКСПО СТРАХУВАННЯ» (ЄДРПОУ 35392462) за національною шкалою на рівні uaАА. Страховик із таким рейтингом uaAA характеризується дуже високою фінансовою стійкістю порівняно з іншими українськими страховиками. Ухвалюючи рішення про підтвердження рейтингу, Агентство керувалося результатами діяльності Компанії за перше півріччя 2021 року, і ми впевнені, що він буде підтверджений і за результатами трьох кварталів поточного року.

"Інститут аналізу ризиків" підтвердив високий рейтинг СК "ЕКСПО СТРАХУВАННЯ" на рівні UaBBB за підсумками діяльності за два квартали 2021 року. Застосована Інститутом шкала кредитних рейтингів страховиків відповідає національній шкалі кредитних рейтингів України. У сфері рейтингування Інститут зосереджений на страховій галузі та надає страховим компаніям як індивідуальні (контрактні), так і публічні рейтинги. Інститут аналізу ризиків – єдиний, хто рейтингує всі страхові компанії України, до звітності яких є відкритий (публічний) доступ.

Наша компанія також активно працює зі страхування ядерних ризиків у рамках Ядерного страхового пулу. Восени минулого року відбулися звітно-виборчі збори членів ЯСП. Відповідно до Статуту, органи ЯСП обираються строком на 2 роки. Одним із питань зборів було обрання нового складу вищих органів його управління, Ревізійної комісії та Постійних комітетів ЯСП. На зборах переважною більшістю голосів ухвалено рішення про те, що Перший заступник Директора нашої Страхової компанії Дьячук С.П. знову очолила Фінансовий комітет ЯСП. На зборах членів ЯСП, які відбулися 12 жовтня поточного року, СК «ЕКСПО СТРАХУВАННЯ» збільшила розмір власного утримання «ядерних» ризиків із 5 млн. до 6,5 млн.грн. завдяки своїм позитивним фінансовим показникам.

16–18 червня 2021 року традиційно в Черкасах проходила щорічна міжнародна агропромислова виставка «AGROSHOW Ukraine 2021». Оскільки наша Страхова компанія приділяє велику увагу розвитку страхування ризиків сільгоспвиробника, має напрацьовані та затверджені страхові продукти, тому відповідно до вищевикладеного було прийнято рішення взяти участь у цьому заході. AGROSHOW Ukraine — це місце, де щороку збираються партнери, провідні та нові компанії, друзі, які разом представляють понад 200 брендів. СК "ЕКСПО СТРАХУВАННЯ" отримала диплом виставки "АГРО Шоу 2021" за активну участь.

З метою донесення інформації до агровиробників, як потенційних своїх клієнтів, про наші спеціалізовані агрострахові продукти та інші матеріали або новини з агроринку в СК "ЕКСПО СТРАХУВАННЯ" ухвалили рішення про створення та ведення спеціалізованої сторінки у Фейсбуці на ці теми. Запрошуємо наших партнерів відвідувати цю сторінку. Тут можна докладно дізнаватися про новини з агробізнесу та агрострахування! Особливо корисно сільгоспвиробникам. Як великим агрохолдінгам, так і дрібним фермерам.

У поточному році брали активну участь у роботі XXI Міжнародного фінансового форуму, що проходив в Одесі, ювілейній X Міжнародній конференції учасників фінансового ринку в Туреччині, а також у різних форумах та семінарах з аграрного бізнесу.

У звітному періоді не забували про рекламу та маркетинг. СК «ЕКСПО СТРАХУВАННЯ» активно веде свою сторінку у Фейсбуці. Всі новини також відображаються на сайті компанії. Додатково у другому кварталі поточного року була створена у соціальній мережі Інстаграм своя персональна сторінка: expo_strahovanie. На цій сторінці також завжди можна дізнатися про актуальні новини в роботі Компанії та страховому ринку, цікаві відео та фото.

Також Страхова компанія продовжує проведення красивої акції "Ми та СВІТ!", в якій наш корпоративний прапор продовжує свою подорож світом та містами України. Нагадаємо, що за два попередні роки наш прапор побував у найчудовіших місцях світу! Це старовинні міста Європи та України, чудові острови Середземного моря, навіть на вершині гори Кавказу – Казбек! Перетинав Атлантичний океан для подорожей до Америки, побував у знаменитій Віденській опері! На березі Тихого океану. А також у старовинних замках та палацах, всесвітньо відомих бірж, історичних місцях та маленьких європейських вуличках, у тому числі на воді (Венеція), храми та церкви, Білий дім, Капітолій, Ватикан, Центр сили на острові Маврикій та Стіна Плачу в Єрусалимі, а також багато-багато інших всім відомих місць на нашій планеті! Понад 15 країн світу та понад 50 міст! Фантастика! За поточні 9 місяців цього року наш прапор побував на вершинах гір Тянь-Шаню, столиці Казахстану Алма-Ати, на високогірній льодовій ковзанці «Медео», на озерах Швейцарії та в красивих українських містах: Одеса, Ізмаїл, Черкаси, Луцьк та Рівне.


Погода у Києві

Погода

Курс валют

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Конвертер валют

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua