Ми для вас працюємо цілодобово всі дні тижня: 24/7

Новини

СТРАХОВОГО РИНКУ

 
 
 

IATA повідомила про зростання в 2020 році коефіцієнта аварійності в цивільній авіації

Міжнародна асоціація повітряного транспорту (IATA) оголосила про збільшення в 2020 році показника аварійності в сфері цивільної авіації, незважаючи на загальне зниження кількості польотів, говориться в прес-релізі організації, опублікованому на її сайті.

 "Рівень аварійності в 2020 році склав 1,71 авіапригод на мільйон польотів. Це вище, ніж середній показник за п'ять років (2016-2020 роки), який дорівнює 1,38 аварій на мільйон рейсів ", - наголошується в повідомленні. При цьому вказується, що загальна кількість польотів в 2020 році скоротилося на 53% - до 22 млн. Ризик летального результату в результаті авіаподії залишився незмінним у порівнянні із середнім п'ятирічним значенням 0,13.

Разом з тим, за інформацією IATA, загальна кількість аварій знизилася з 52 в 2019 році до 38 в 2020 році. Число подій, що призвели до загибелі людей, зменшилася з восьми до п'яти. Крім того, як підкреслюється в прес-релізі, кількість загиблих при надзвичайних подіях на комерційних авіарейсах в минулому році склало 132, що практично в два рази менше в порівнянні з попереднім роком, коли загинули 240 осіб.

"Польоти безпечні, хоча галузь зробила крок назад в плані продуктивності в 2020 році. Різке скорочення кількості рейсів посилювало вплив кожної аварії, якщо ми підраховуємо показники. Однак цифри не брешуть, і ми не допустимо, щоб це стало тенденцією. Ми будемо приділяти ще більше уваги безпеці в цей період скорочення операцій і в міру того, як розклад польотів буде переглянуто, коли кордони знову відкриються ", - запевнив генеральний директор IATA Олександр де Жуніак.

Крім того , відзначається, що вперше за більш ніж 15 років не зареєстровано випадків з втратою управління під час польоту, на які припадала найбільша частка загиблих з 2016 року. "Відсутність таких подій у 2020 році було позитивним моментом", - вважає де Жуніак. "Грунтуючись на початкових звітах розслідування трагічної катастрофи лайнера авіакомпанії Sriwijaya Air на початку 2021 року, ми повинні продовжувати вчитися і вдосконалюватися ", - резюмував він.


Погода у Києві

Погода

Курс валют

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Конвертер валют

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua