Ми для вас працюємо цілодобово всі дні тижня: 24/7

Новини

СТРАХОВОГО РИНКУ

 
 
 

Морське страхування + страхування вантажів!!!

Всесвітня рада по судноплавству (WSC) опублікував оновлений звіт про кількість контейнерів, які щорічно втрачаються в море під час транспортування. За даними організації, в останні роки тенденція починає знижуватися - судна втрачають в море менш півтори тисячі контейнерів. Матеріал опублікований виданням Hellenic shipping news.

У 2019 світовий оборот галузі морських перевезень склав 226 млн контейнерів. За один тільки минулий рік судноплавні лінії перевезли вантажів на суму в 4 трильйони доларів. Належна упаковка, укладання і кріплення контейнерів, вказівка ​​точної ваги вантажу дуже важливі для безпеки контейнеровоза, його екіпажу, портових робітників, а також для навколишнього середовища. Проте, навіть при правильній упаковці та декларування контейнера, при належному його розміщенні і закріпленні на борту судна, існує ряд факторів, які можуть призвести до втрати контейнерів в море: сувора погода, несправність конструкції, зіткнення і т.д. 

З 2011 року Всесвітня рада по судноплавству (WSC) проводить опитування серед своїх членів, щоб точно оцінити кількість контейнерів, які губляться в морі щороку. Компанії-члени WSC володіють близько 80% всіх світових контейнерних потужностей. Таким чином, дані про їхні втрати дають надійну основу для оцінки загальної кількості контейнерів, загублених в море.

Після аналізу результатів опитування за дванадцятирічний період (2008-2019 рр.), WSC підрахував, що в море щорічно втрачається в середньому 1382 контейнера. При цьому більше половини всіх втрат припадає на великомасштабні інциденти, які відбуваються досить рідко: випадок на судні MOL Comfort (втрачено 4293 контейнера), на MV Rena (понад 900 контейнерів) і на SS El Faro (втрачено 517 контейнерів).

В період з 2017 по 2019 рік кількість середньорічних втрат контейнерів знизилося до 779 одиниць, головним чином через зниження кількості великих інцидентів. Проте, представники галузі визнають, що так чи інакше всі втрачені в море контейнери представляють загрозу безпеці та навколишньому середовищу, незалежно від того, як і коли ці контейнери були втрачені.


Погода у Києві

Погода

Курс валют

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Конвертер валют

Загружаем курсы валют от minfin.com.ua